När man åker tillbaks...

...från en fin upplevelse finns det alltid personer man kommer sakna. Kommer bli lite tomt efter vissa helt klart. Man har byggt upp relationer med många nya roliga människor som man kanske aldrig ser igen. Så är det väl alltid iof om man ser sig runt mycket.

Här är några av mina favoriter:







Die cookie die

Nej kanske inte riktigt men...kakor förbjudna iallafall.



Funkade sådär....  :P

Ett problem är också om den ska vara effektiv och in my face så ser jag inte Simone som sitter rakt framför mig...så jag fick höja mitt projekt lite...jaja. Hoppas på effektivare och starkare mind nästa vecka som är den sista!


Right now in Nathalies Casa

Lite TLC -Ben and Jerry glassen som jag åt igårkväll när jag tyckte synd om mig sjalv för att internet var paj. Idag är det dock en ny dag, jag har troubleshootat mig sjal genom rekonfiguration av router och massa grejer tills internetjäveln tillslut gav sig och började funka igen.

Väntar på att badet ska tappa upp sig och sen är det ner i plurret med vit choklad mask i fejjan och ögonglobarna stirrandes mot ett nytt Gleeavsnitt.



See ya later (för då ska jag visa er min och Simones nya uppfinning för att sluta möla kakor på jobbet)


Vart du än är ha en fin födelsedag, Jag älskar dig!


farwell lunch

Min chef e ju for gullig, aven om jag inte direkt arbetar med mina tjejer sa bjod han dem alla till min farvallunch torsdag nasta vecka!

Dear all,

"You are either friends of Nathalie and/or you have supervised work that she has done.

Next Thursday at 13:30 if you are available I would propose to go out for lunch with Nathalie and all of you.

It will be at the nearby Italian and it will be on me (not ECDPM so no Crystal champagne I am afraid).

I do hope you can join.

Cheers,

A"

Ja kan ni tanka er pa FREDAG nasta vecka ar det min sista dag har pa praktiken...kanns lite vemodigt

Band of brothers

Ja men tjena jag vet...

...att jag ar gor sen med att saga detta men jag har da borjat kolla pa Band of brothers da amerikanen har ett outtomligt forad av filmer och serier.
Skit bra ju! Ser ett avsnitt om dagen for att dra ut pa det hela lite...hihi.



Nar Band of brothers ar slu blir det Pacific!!


Spin

Lite hjärnjympa på kvällen har väl aldrig skadat!?

Ni vet den där bilden som snurrat runt på nätet länge som föreställer en kvinnokropp som man ska stirra på och säga om man tycker att den snurrar åt höger eller vänster.

 Har alltid bara sett att hon snurrar åt vänster men ikväll så måste min hjärna uppdaterat sig på något sätt för nu kan jag helt plötsligt se att hon snurrar åt båda hållen.
 Lite häftigt faktiskt!

Så nu är jag stolt över mig själv


"The Right Brain vs Left Brain test ... do you see the dancer turning clockwise or anti-clockwise?

If clockwise, then you use more of the right side of the brain and vice versa.

Most of us would see the dancer turning anti-clockwise though you can try to focus and change the direction; see if you can do it."


Home alone but no Kevin

Hej!

Helgen har varit lite mixad, fredags blev det en del film och go middag hemma. Lordag blev det workout pa natobasen och amerikansk matshopping foljt av lunch ute pa en irlandsk pub. Pa kvallen hade Elena och Ozu lite drinks hemma i sin nya vaaldigt centrala lagenhet med massa goa tilltugg. Efter detta skulle vi egentligen gatt pa en gayfest men de hade visst maxat antalet personer i lokalen sa vi kunde inte komma in, sa vi gick istallet till en club som inte foll mig sa mycket i smaken sa jag var bara ute till kl 01 (har ar clubbarna oppna till 08).

Igar hade vi en latmaskdag hemma, min roomie kopte 12 amerikanska stekar till mig (sa jag har ordentlig mat att ata nar han ar borta).

Imorse kl 4.30 gick vi upp och jag vinkade hejda for den har gangen. Sa nu har jag hans lagenhet alldeles for mig sjalv, kanns lite tomt faktiskt. Kanner mig som Kevin, lite bortglomd sadar...hoppas det inte borjar rycka i dorrhandtagen bara och jag maste gillra fallor at tjyvar.


Fotnot

Kolla har vad jag hittade i en fotnot i en artikel som Simone har skrivit nyligen som skall publiceras :D

"Both work at the European Centre for Development Policy Management and are grateful for Nathalie Dahnsdotter for the research assistance given in this piece"

Sant gillar vi!

Pom pom pom

Hej!

Sitter pa Google reader och sallar artiklar som ska laggas upp pa en hemsida som Simone ar ansvarig for, de mesta av dem sitter vi och garvar at...lite arbetsskada att skratta at saker som inte ar roliga egentligen men sa lange man har kul pa jobbet sa...

Dagens nya amerikanska produkt som jag sorplar i mig ar POM -Wonderful. ganska god faktiskt aven om den ar gjord fran koncentrat. det basta ar ju dock reklamerna for den, haha!





Att skriva moivationsbrev

Hur skriver man ett motivations brev nar man ar omotiverad da? Sitter som en flane och stirrar pa min skarm med overskriften "Letter of motivation" resten ar bara ett vitt dokument och ett brain drain till Nathalie framfor skarmen.

Annars hander det inte mycket just nu alltsa...soker jobb (valdigt motiverande det med nar man vet att det inte kommer ha med ens karriar att gora)

Bla till denna dag och alla motiverade manniskor...

kanske ska skriva ett "letter of demotivation" istallet och se om man kommer in pa universitetet iallfall? Vad tycker ni?

Forresten var detta den forsta bilden som kom upp nar jag googlade ordet "Flane"


"De kissar och spyr pa gatorna"

Nu far ni skynda er ni som vill komma hit och knarka lite


"Nu ska knarkturisterna stoppas"

Nederländerna har tröttnat på skräniga och drogpåverkade turister.

Med ”drogpasset” kan bara landets invånare köpa laglig marijuana.

Bruk och försäljning av marijuana är lagligt i Nederländerna och den som turistar i städer som Maastricht och Amsterdam kan knappast undgå den sötaktiga lukten på gator, torg och från vissa kaféer.

Men nu föreslås en ny lag som ska hindra turister från att köpa marijuanacigaretter i landets ”coffee shops”.

 

http://www.aftonbladet.se/resa/temaweekend/article8564701.ab

 


Hem

Biljetten är bokad!

Jag kommer hem den 16e Mars.



Vi ses!


Alba

Brukar ju inte blogga om sant har men...
...HHHEEELLOOOO!


FYI

Testade om det gick lika bra att skala och ata en blodgrape som man gor med vanliga apelsiner.
Det gick gor bra!

Nu vet ni


Lavendel te

Jag är ju som flera vet helt galen i lavendel, köper helst allt som har med lavendel att göra och idag hittade jag en ny grej på Natobasens livsmedelsbutik: Lavendel te!!

Gott var det!

Låter ju inte så dumt eller hur:

The following are the health benefits attributed to lavender tea:

  • Lavender tea may help ease insomnia.

  • Lavender tea may help calm nervousness and anxiety. It may also be used to alleviate stress and uplift flagging spirits.

  • Lavender tea may help treat an upset stomach, as well as flatulence and colic. It may also be used to treat stomach and bowel infections.

  • Lavender tea may help alleviate depressive and migraine headaches.

  • Lavender tea, when applied topically, may help alleviate colds, cough, asthma, bronchitis and similar problems in the respiratory system.

  • Lavender tea may help induce sweating and consequently reduce the body temperature during fever.

  • Lavender tea, when applied topically, may help heal cuts, wounds, ulcers and sores.

  • Lavender tea is also useful as a mouthwash to combat halitosis.


Försök till nyttig, hur bra går det?

Hej hallå!

Idag fick jag en välbehövlig sovmorgon till hela kl 10. Gick upp och åt en hälso-frukost (tack gode gud). Sedan åkte vi iväg till gymet i Tyskland sprang 4.5km plus bowling efteråt med medföljande hamburgare. Det var väl där det onyttiga började för efter aktiviteterna så köpte vi mer girlscout cookies (de är ju för söta i sina små scout uniformer att man inte kan motstå).

Bowlingen var lika kuol som vanligt, älskar bowling även om jag inte är någon stjärna direkt men jag strikade två ggr iallafall :)

Igår kväll var vi på Tron, inte gör impad direkt lite överdriven men den var ju fin att titta på! Efter det blrv det lite öl på Pythons. Helk ok fredags kväll om ni frågar mig.

Ikväll blir det lugnt, käka något gott och sen film med all säkerhet. Imorgon ska vi på en liten roadtrip ut på landet genom Tyskland (förmodligen) men efter mer träning såklart :P Behöver verkligen träning nu med all skit som jag äter!



Min goa frulle: Sojayogurt, Cashews, blåbär och hallon + lite mangosmoothie


Kulturella skillnader

Maste ju saga att min "sambo" eller vad man nu ska saga ar en valdigt duktig person nar det galler att halla det rent och snyggt hemma (inkl 5 duschar om dagen).

Sen ar det ju en annan sak hur man ser pa vilka hjalpmedel som ar kackast att ha t.ex. i koket nar man ska gora rent bankar osv. I Sverige har man ju ofta en disktrasa, diskborste etc. men i amerikanens kok har man handdukar som man torkar ytorna med och en svamp som man diskar sant som inte diskas i diskmaskin. Detta resulterar ju i att man far halla pa och tvatta handdukar stup i ett for tt dessa blir smutsiga, en disktrasa kan man ju latt skolja av under kranen sa man slipper ha igang tvattmaskinen 24/7. Bara en tanke sisadar...


Eldigt

Igar var jag sa duktig och gav mig ivag till gymet efter jobbet, sprang bara 20 min men det betydde mer tid i bastun! Fy va harligt det var!

Efter gymet gick jag hem, pa med annan outfit och ivag till en Indisk resturang. tror i var lite overmodiga dock bada tva for det BRANN som eld i munnarna pa oss och da ar jag inte direkt kanslig for stark mat. Gott var det dock!

Idag hjalper jag Simone att oversatta svenska dokument till engelska infor en artikel hon skall skriva. kl 2 ska jag sedan luncha med min tyska van Lena. Om jag har diciplin nog blir det gymet igen efter jobbet, en liten runda iallafall.


Sol sol sol sol sol

Godmorgon!

Solen skiner som bara den, skoooont!
Fast det ar fortfarande frost pa morgonen nar jag traskar ivag till jobbet. Nu nar jag flyttat sa har jag istallet for en 10 min promenad en 25 min vag att ga till jobbet. Jag klagar dock inte, skont att fa igang kroppen lite innan man ska sitta ner i 8 timmar.

Middagen igar var trevlig, maten sadar men jag at Baklava for forsta gangen och aven om det var sott som tusan var det faktiskt gott!
Blev inget gym dock, var alltfor trott efter middagen sa ska gora ett forsok idag istallet!

En annan sak jag ska gora idag ar att ga till Lush och kopa mig en go badbomb, for lagenheten jag bor i nu har bade badkar och dush (LYX). Det far man ju inte sumpa tycker jag.

For ovrigt haller jag pa att samla information till ansokningarna infor hostens Masterprogram. Som det ser ut nu kommer jag soka bade till Goteborg och Utrecht har i Holland, sen far vi se om jag kommer in och vad jag ska valja i sa fall...det blir ett senare problem/val


Baklava


Yesterday and Today?

Det borjar bli var har borta, himlen har varit bla i flera dagar och solen skiner, Gott!

Igar var formodligen den trakigaste dagen pa jobbet ever plus att jag var mega irriterad. Blev battre nar jag slutade dock, motte upp Lena och fick en ask med Pukka te av henne. Drack en del Pukka i Dublin, gillade designen pa deras askar och de har roliga blandningar av smaker med. Att rekommendera!

Nar jag kom "hem" fick jag stek av min roomie, han fick kompromissa lite och ha en sallad til istallet for nagot onyttigt amerikanskt. Jag ar helt klart bortskamd och far mat serverad till mig nastan varenda dag, vad hande?

I kvall blir vi bjudna pa Grekisk restaurang av jobbet, trevligt trevligt!

Efter middagen ska jag trana pa mitt eget hollandska gym, ska forsoka trana 4 dagar denna veckan kanns som jag gor framsteg helt klart. Sist jag sprang hojde jag bade tempo och tid och kande mig full av energi, nice!


Helgen

Har inte hunnit blogga i helgen men detta ar val ungefar vad som hant:

  • Flyttat in hos en amerikan
  • Redan vant mig vid lyxen av att bo i en RIKTIG lagenhet igen
  • Mycket tid pa lopbandet
  • Min andra lektion i Squash
  • Kopt Girl scout cookies for forsta gangen
  • Kollat pa film

Maste ju saga att jag kande att jag gjorde en valdigt god garning nar jag kopte kakor av den lilla amerikanska flickan i tax free affaren pa natobasen. Goda garningar ska man gora varje dag var det nagon som sa och man kanske skulle anamma den livsstilen lite mer. Tror man skulle ma battre da, man behover ju inte gora nagra storartade grejer direkt men att kopa kakor fran en liten scout ar val det minsta man kan gora.

Sa som ni ser lever jag for tillfallet det amerikanska livet. Amerikansk mat, amerikansk roomie, amerikansk workout, amerikansk film, amerikanska affarer och vanner. Blir nastan lite radd...Big brother's watching me.


Boom boom bastic Fruita lova lova

Jag har tva nya frukt-favoriter


Pitahaya A.K.A Dragonfruit


Litchi

Jag och Dolly kopte tva stora fruktpasar idag pa marknaden, Mumma!

Segt

Jaha ja,

Fredag igen och inte vilken fredag som helst. Forsta gangen Nathalie ar bakis pa jobbet och trott som ett as och inte vet hur hon ska ta sig igenom denna dagen.

Rakade festa till det lite med Nino och tva andra grabbar igar for att typ valkomna Nino tillbaka till sitt rum och Maastricht.

Mycket trevlig kvall men far ju lida lite for det idag.

Något som fastnade i mitt huvud...

 

Ar denna bilden fran Grazia Italy January 2011

Kande bara att det dar garna hade kunnat vara jag just nu



Från Mig till Mig

Dagens belöningsköp:


Utvandraren-Invandraren

Jaha

Vemodet sätter in då jag idag lämnat rummet jag bott i över 5 månader.

Så från och med i dag och några dagar framöver bor jag i Ingas rum två trappor upp medan hon är i Tyskland tills nästa vecka. Nere i mitt rum numera Ninos rum kändes allt som mitt, här i Ingas rum doftar det hälsokost och allt känns väldigt annorlunda. Annorlunda utsikt från fönstret, andra grejer och inte mitt alls...

Naturligtvis evig tacksam mot Inga som lånar ut sitt rum men just nu vill jag tillbaka två trppor ner.



Hejdå, sköt om dig och glöm mig inte!


Små små ting

Den här lilla snurran stod och väntade på mig när jag kom tillbaka från en tur på stan idag. En liten leksak från Simone som tyckte jag skulle ha något att sysselsätta mig med när jag har tråkigt på jobbet.

Så gulligt gjort tycker jag!



Det är de små små sakerna som får mig att le


RSS 2.0