Be safe!

Mycket kan man ju säga om detta land och allt som är lagligt här men de gör iallafall reklam för kondomer på tv. Tycker jag gott att Sverige kan göra med.




Öh?

Varför står det en Gaelic football klubba i köket?



Är det något jag hatar med allt här så är det köket, fruktansvärt särskilt när folk inte diskar ens.

Uääää!


Favorit i repris

Yes har överlevt ännu en dag som också har varit helt ok.
Gjorde klart EU-Africa uppgiften tidigare än vad jag trodde så slutet av dagen tillbringade jag på msn och facebook...otroligt kreativt av mig verkligen.

Efter jobbet har jag hängt med Inga fram tills nu (ps. Dominic hon är verkligen Tysk) och käkat pannkakor igen. En go tjej! Känns skönt att man hittat lite folk man kan lära känna iallafall, har nämligen blivit bjuden på inflyttningsfest på fredag hos Simone och hennes sambos (eller säger man kombos nuförtiden tro?). Två andra tjejer från Ecdpm ska dit så helgen kommer nog bli kul denna vecka med =)


Kors i taket Tess har diskat sin disk som stått i köket i 2 veckor!



Idag får ni en bild på Mr Big det var nämligen hans födelsedag igår



Grattis i efterskott Biglet, 2 år!

Organiserade Nat

Ja idag har jag varit organisering personifierad.

Åkte (nej varför skrev jag åkte...jag gick ju) till jobbet 30 min tidigare för att hinna skriva ut 1 miljard papper innan de andra kom och behövde höra allt oväsen (snällt tänkt av mig va). Stolt som en hingst gick jag sedan upp till Andrew med mitt material färg och siffer organiserat i pärmar, hjärtat bultade lite av nervositet att jag hade gjort något fel.
När Andrew tittade på mitt arbete och frågade om jag hade hittat allt och jag svarade ja hoppade han upp i luften med ett glädjetjut och sa att han inte trodde att allt ens fanns. Gissa om jag var lycklig Jag fick ett TJOOHO!!

För att fira tjohoet gick jag 30 min tidigare från jobbet och köpte en vinterkappa, ett strykjärn och lite annat nödvändigt. Så nu behöver jag inte frysa i vinter och jag behöver inte ha skrynkliga kläder, mycket nöjd! Nedanför ser ni kappan förresten, som en väldigt oversized kavaj. Fast min är svart.




Kan lägga upp en bild på strykjärnet med på förfrågan


Tra la la

Hej!

Idag är faktiskt en bra dag. Trots att det regnat hela dagen känns saker och ting mer positivt. Har fått ett mer spännande uppdrag av Andrew (hans uppdrag har generellt varit roligare än de andra faktiskt) som har med EU-Africa relationer att göra. Det är ju mitt syfte att arbeta med något i den stilen i framtiden så känns roligare att få uppdrag som relaterar till det, blir mer intressant då.

Började två nya killar på jobbet idag 22 och 25 år. Kul med lite mer ungt folk i byggnaden. Vet ej om de är skojjiga men de verkar trevliga det lilla jag pratade med dem.

Dagens lärdom: Det är svårt att gå på hal kullersten i nedförsbacke med paraply, cykel och matpåsar när det regnar!

Michel är tillbaka så det är inte bara jag och skitgrisen Tess på vår våning längre (tack och lov) Michel är bättre på alla sätt och vis och lämnar inte sin disk i köket med matrester på i flera veckor (som vissa andra) iallafall.

Fick också email precis som gjorde mig glad:


Hej Nathalie,

Hur mår du? Vill du med mig på onsdag grädda pannkakor igen? Jag hoppas att du kan förstå mig! :D

Hälsningar,
Inga



Så det blir pannkakor igen med Inga på onsdag verkar det som. Pannkakstradition med en trevlig tysk säger ju ingen nej till =)


Ciao!


Vem är det som går och går?

Det är Nathalie!

Gick ut till landet igen, hämtar lite energi, grönt och fint.

Imorgon är det en ny vecka, min tredje faktiskt. Börjar några nya också. Ska bli kul att se vad det är för några, hoppas de är unga.

För övrigt är tvn min vän denna helgen, är ett Life of Ryan maraton på Mtv...fråga mig inte varför jag kollar egentligen men det är det eller animalplanet att välja på typ som har engelskspråkiga program och animalplanet går hett på mornarna när jag äter frukost och gör mig iordning.





Utombordarn

Såg på syrrans blogg att hon kollar macken-klipp på youtube. Vill därför bara lägga upp min favorit, inte för att den är roligast kanske utan för att han med utombordarn påminner mig om pappa. 


Waffle waffle on the wall

Glömde ju säga att jag käka en myycket go Våffla igår när jag och Simone var i Bryssel. Simone sa att jag var tvungen att köpa en när vi var i gamla stan för Belgien är tydligen känt för 3 saker: Choklad, Öl och Våfflor.

Så köpte en sån på bilden med florsocker på, kostade 1 EUR så man fick mycket våffla för pengarna :P
Våffelluckorna ligger tätt i gamla stan så det är bara att våffla på!



Mmmm mums filibaba!


Bruxelles

Ahhh mina fötter!

Vilken dag det har varit! Gick upp kl 0700 och tog tåget till Bryssel kl 0800 och kom hem vid 2230! 7 timmar på Ecdpms Brysselkontor (som är väldigt mycket trevligare än vårt i Maastricht) Möte hela dagen. Ska få ett nytt uppdrag på måndag som kommer vara mer intensivt och viktigare än de andra jag fått, lite nervöst!

Efter arbetsdagen var slut tog Simone ut mig på sightseeing tur. Bryssel är en väldigt mixad stad mellan gammalt och nytt, väldigt mycket trafik och ganska så smutsig faktiskt. Gamla delan av stan och turist spotsen var trevliga och det fanns en del vackra byggnader och roliga affärer men jag skulle nog inte vilja bo där. Här är lite bilder från min och Simones dag på stan som jag tog med mammas mobilkamera (glömde både min egen mobil som jag har mitt svenska nr i och digitalkameran).



Utanför EU kommissionen, Ecdpms granne. Ser gravid ut men det
är jag inte, lunchen var inte jätte uppskattad av min mage.



Bryssels triumfbåge som ska vara nått monument för frigörelse,
byggt 1905 tror jag det var...



Grand place (svårt att fota men så fint i verkligheten)



Känd pojke som kissar...fick trängas med massa japaner för att få fota.
Klart man måste ha en bild på en pojke som kissar liksom!?



Tills sist, en mycket trött Simone i väntan på ett försenat tåg hem.



En lång men trevlig dag!

Bryssel

Tjo!

Idag fick jag en ny uppgift av Henrike, så dagen har bestått av BARA research. Då kan man ju tänka, jaha men hur researchar man då? Svaret är google, så det är vad jag gjort hela dagen, GOOGLAT. Fick panik när halva dagen hade gått och jag inte hade hittat ett skit (de ger mig verkligen lätta research uppdrag...inte) men jag lyckades väl få fram något iallafall och när jag kl 17 skickade över slutresultatet till Henrike sa hon till och med att det jag hade hittat skulle vara till hjälp för utredningen. Vet inte om hon sa det för att vara snäll, men kändes ju lite positivt iallafall.

Vid lunch kom min gruppchef James (som jag ibland tror är en alien, han ser väldigt mysko ut) upp till oss och frågade om jag ville hänga med Simone till Bryssel imorgon hela dagen för att vara med på ett möte/konferens. Jag sa naturligtvis ja så imorgon är det hej hej Belgien, ska bli kul att få röra på sig lite (plus att det stod i agendan att man fick gratis lunch, aldrig fel) Ser ju dessutom ut att vara en fin stad, gamla byggnader som jag gillar!




Tot Ziens!

International girl

Pannkaka

Nej, dagen har inte varit pannkaka utan faktiskt helt okey!

Har haft både holländska och franska lektioner idag, franskan går ganska mycket bättre än holländskan av någon anledning men idag har jag lärt mig att säga Ik hou van jou som betyder Jag älskar dig, putte nuttigt eller hur!? Nu kan jag springa runt här i lägenheten och vara narcissist framför spegeln och älska mig själv hela kvällarna, Underbart!

Efter jobbet gick jag upp till min nya vän Inga vi bestämde oss för att laga lite mat tillsammans istället för att fika eftersom ingen av oss hade käkat middag. Det blev pannkakor (därav titeln på inlägget) med äppelskivor i och kanel. Verkligen gott och en holländsk specielitet tydligen!



Mmm lekker!

(FYI lekker är också ett nytt ord i min vokabulär och betyder håll i er nu: LÄCKERT)

Fobi

Manga vet att jag har fobi for att snyta mig (denna harliga fobi har aven spridit sig till Vickan och Tilda), speciellt att se det som kommer ut..men aven att se/hora andra snyta sig. Ush ryser bara jag tanker pa det. Mitt stora problem idag ar att min kollega som sitter i samma rum snyter sig KONSTANT!! Kan ju inte direkt saga: oh du Dolly kan du sluta snyta dig ar du snall jag tycker du ar acklig. Da blir man val inte gor poppis kanske...

Dagens ilandsproblem!

SOL!

Idag är det 21 grader och sol här! Har spenderat halva dagen i möte (bara 4 timmar). Det positiva med möten på Ecdpm är att de alltid laddar upp med gratis mackor med världens alla pålägg (jätte goda) Idag tog jag en mörk baguette med brie, honung och valnötter. Till fika fick vi douhnuts och brownie (den hashfria sorten). Trots allt gott att äta var det en pina att hålla ögonen öppna det sista för jag sov väldigt dåligt inatt.

Vår Vd är en väldigt sympatisk man. Han heter Paul och ser ut som en skägg- och hårlös jultomte. Inledningsvis berättade han om det politiska läget i Holland där man ännu inte har lyckats bilda regering och där ett extremistparti lyckats precis som i Sverige få många procentenheter av rösterna. Jag fick även förklara hur det låg till med vårt val och situationen nu efter. 

Efter mötet gick vi på någon slags impulsiv brandövning där alla var ganska långt ifrån allvarliga (för många doughnuts förmodligen). Byggnaderna här i Holland påminner mig ibland om dem i Dublin för nödutgången från huvuddelen av byggnaden bestod i att man var tvungen att springa över ett tak, krossa grannens fönster och hoppa ner på gatan...väldigt säkert! Så dagen hade lite Mc Guyver känsla helt klart.

                       

Nu när jag kommit hem tvättar jag för första gången här, tvättmaskinen som inte alls är en vanlig tvättmaskin jävlades så jag fick springa upp och hämta tjejen som fixat dit tvättmaskinen. Hon heter Inga och är från Tyskland, verkar absolut trevlig så vi ska ta en fika imorgon när jag slutat jobbet.

Det blir nog trevligt!


Vandrarens möte

Var ute och gick en långis idag igen, fast en helt annan rutt. Kom tillslut till denna skylt som satt på en grind. Grinden öppnade upp för en stig och en snårig skog typ precis utanför stan, tänkte: vad kan det vara för djur som finns här inne som man inte får gå nära, inte klappa eller mata.



Fick mitt svar, det var ett gäng hästar. Inte vilka hästar som helst dock, jag vågade faktiskt inte gå nära efter skyltarnas budskap så jag fotade så nära jag kunde. Måste ta hjälp av min kära syster här om du läser. Vad fasen är det för häst? Grå kort matt hårrem som om det vore en naken häst med rödbrun man liknande en vattenhunds päls, alldeles fet och "dreadlockig" De såg vilda ut.



Underligt...


Valvaka

Är inte tekniken underbar, sitter via svtplay kopplad till tvn och ser valvakan i precis samma format som ni där hemma, nöjd! Läget e ju lite skit om man tänker på SD dock...får se hur förhandligarna om allt blir.



Amsterdam

Hej på er!

Är en riktig slöis idag efter gårdagens strapatser, har fortfarande pjamas o obäddad säng.
Igår var riktigt riktigt trevligt. Satte mig på tåget tidigt på morgonen och kom fram till Amsterdam vid lunch där jag träffade Peter, Shaena och lille Ethan (som var en riktig liten charmör och så duktig hela dagen). Vi inledde dagen med en fika/lunch på en uteservering vid kanalen, riktigt myspys!

Efter fika gick vi till ett slags vetenskaps-museum (vet inte vad man ska kalla det riktigt) typ som exprimentum utanför Göteborg. Det var enormt stort och där sprang vi alla 4 barn runt och pillade tryckte och läste på olika saker =) (bäst var pubertets-sektionen med bland annat anatomimodeller som visade upp olika sexställningar, uppfinnesrikt av dem!)

Vi hann  också med en liten promenad genom stan, jag var ju tvungen att se redlight districts med mina egna ögon. Vet inte riktigt vad jag ska säga om saken för jag kände mig väldigt upprörd och förundrad att allt från unga flickor till gamla tanter som sitter på display för alla att se i de minsta underkläder i sina fönster mitt bland fina byggnader och resturanger och alla turister som går förbi och stirrar på dem (mig själv inräknat). Kan tänka mig hur mitt ansiktsuttryck såg ut när vi gick där...förfäran, vad jag såg kan inte försvinna från mitt medvetande. Skulle kunna diskutera fenomenet "allt som är olagligt är lagligt här" i evighet men ska inte göra det, allt som pågår i redlight districts i Amsterdam pågår överallt i världen, här är det lagligt och öppet punkt slut. Men som Shaena sa: Jag skulle aldrig släppa iväg en framtida make på svensexa till Amsterdam, jag kan bara hålla med.



(Jag var ju dock inte där på kvällen, så har inte tagit bilden själv. Var
väldigt kluven till huruvida man skulle vilja fota något sånt här.)

Är det någon som behöver en dildo eller 10 dock så kan jag köpa åt er för jag har då aldrig sett så många dildos i HELA mitt liv. Otroligt!

Nog om detta då, idag ska jag försöka promenera lite. Kvällen ägnas naturligtvis åt valvaka genom svtplay!

Bilder från Amsterdam kommer (ska sno från Peter som hade kamera, jag glömde min naturligtvis)


What a girl needs

Ciao!

Idag har vart en bättre dag, har sysslat med research hela dagen för Henrike. Hoppas att det håller! Följde också med Simone ut en sväng på hennes sena lunch och tog en go ekologisk kopp Jasmin-te medan hon åt. Trevligt! Simone är nog min favorit just nu, hon har ingen mobiltelefon vilket jag beundrar skarpt. Tänk vad många människor hon måste träffa istället för att smsa med! Det var bättre förr helt enkelt (säger stor smsarn själv).

Idag gick jag iallafall hem kl 17 som jag skall, ville unna mig något efter dessa 2 hårda veckor så jag köpte denna klänningen. Tyckte jag behövde något sköönt civilplagg och inte bara typ "kontorskläderna" jag tagit med mig. Så tänkte jag vara lika duktig som alla andra bloggare och ta kort...ja det va ju lättare sagt än gjort för jag såg ut som en arg döende eller en glad kissnödig människa på alla korten jag tog.



Håll till godo! (det blev den argt döende varianten)



                                   


Imorgon blir det Amsterdam för att träffa mina goa Dublinvänner och deras lille pojk


Kan knappt vänta!


Kom helg, kom!

Trött som jag vet inte vad idag, jobbade i 10.5 timmar och knappt någon rast. Håller på med samma uppgift som igår och har känt mig som en jubelidiot hela dagen, stackars Henrike får väl lida för att jag är så långsam och IQ-befriad.

Därför längtar jag till helgen just nu, eller tills jag vart här i ett par månader så jag slipper känna mig så kass.

Annars så har jag skaffat mig en ny vän, min söta fransklärar-farbror Monsieur Rosseau som ska fixa mig in i mitt nya liv som tre-språkig. Han pratar knappt någon engelska men jag förstår nästan allt han säger och kan jag inte svara på franska så kör jag på teckenspråk :P
 



Har inte så mycket mer att säga idag, jag är ok trots alla negativa inlägg om praktiken. Jag är väl inte van vid att vara ny på detta sätt direkt och det gör mig lite frustrerad, men det som inte dödar det härdar!

Bon nuit!

Där fick jag så jag teg

Skulle ju inte klagat hela dagen igår för mig själv kanske att jag hade så tråkigt för då har denna dag gett igen så det står härliga till. Henrike som jag sitter i samma rum som delegerade en uppgift innan lunch och det är vad jag har suttit och plitat med HELA dagen sedan dess, fick till och med skippa lunchrasten och slänga i mig min smörgås på plats bland papper och laptop.

Är väldigt glad att jag har något att göra, man känner sig lite viktig då (eller jag mer viktig än när man bara sitter och läser på eget initiativ och ingen knappt ser en) så detta skall jag hålla på med tills efter lunch imorgon. Jag har ju en tendens att mega ordbajsa ur mig information/material etc. när jag skriver och det har jag troligtvis gjort denna gång med för tro mig jag är i nuläget STRESSAD, det är me against time så att säga!

Annars, ja tack alla för fina och peppiga kommentarer här! Behövs verkligen när man inte har sin familj eller vänskapskrets nära sig.

Cyklandet förbättras också kan jag säga, idag både på morgonen (då folk generellt är snabbare för att de är sena till jobbet) och påväg hem från jobbet cyklade jag förbi massor av cyklister, kände mig nöjd som tusan. Folk kan defenitivt höra när jag kommer också för jag och min tvåhjuliga kompanjon skramlar som plåtniklas rostiga morfar, så folk flyttar snabbt på sig när jag susar fram!

Nedan ser ni en bild på min cykel


small town girl

Idag är det tusan höst här, trädet utanför är alldeles gult.
Jag cyklade till praktiken idag, på en sån där gammal damcykel typ från 30-talet eller något, sadeln är typ sönder så Nino har byggt upp den med en tegelsten vilket betyder att jag inte kan sänka sadeln. Lilla mig på den cykeln är en syn kan jag säga, ser ut som jag sitter på en stol med ett cykelstyre i brösthöjd och tårna som precis nuddar tramporna. Inte lätt att hålla takten med Holländarna som rasar fram över kullersten och genom trånga genomfarter...livsfarligt!



Ikväll diskar jag till Don't stop believing, kände att denna småstadstjej är lite homesick. Är också snart en "småstadstjej med snart inga ägodelar" Tess har bara lånat 3 grejer av mig idag (måste vara rekord) Jag har förvandlats till min grannes egna Skalman vilket går mig på nerverna en aningens aningens smula.

MEN hör här:
På lördag ska jag ta tåget norrut till Amsterdam och träffa Snygg-Peter, Shaena och Ethan!! Ska bli super duper kul :D


Slow

Om yesterday var stressig sa ar idag sa langsam att jag haller pa att avlida (nej inte riktigt) men jag kanner att jag vill komma igang med nagot och det ar nog bara positivt egentligen. Sa idag sitter jag bara och laser idag om "New challenges, New beginnings: next steps in European development cooperation" Ett ganska sa intressant paper.

Har ju aven tva ongoing uppgifter som jag sysslar med, det gar lite langsamt dock for jag vantar pa material fran min chef som alltid ar extremt busy. En av uppgifterna ar att hjalpa till att uppdatera Ecdpms hemsida med frashare info. For er som kanske inte ens vet vad detta ar for en organisation jag praktiserar pa kan ni ju kika in har (vilken god reklampelare jag ar, eller hur!)

http://www.ecdpm.org/

Denna dagen inte ett liv

Idag har inte varit min dag...dessutom skriver jag detta inlägg för andra gången vilket gör mig extremt irriterad. Stress stress stress på jobbet idag då Andrew bestämde sig för att vara en sympatisk slavdrivare med en virkad cerise slips som jag inte kunde ta ögonen ifrån eftersom den var makalöst ful!

Dessutom har någon osynlig varelse bonkat mig i huvudet med någon slags slägga medans jag klickade på tagnenterna med fingrarna likt trumpinnar. Blev även bjuden på tårta av Simone och Dolly som fyller år idag (grattis) vilket inte ökade mitt välbefinnande direkt. Schwartzwaldtårta med av alla tårtor som existerar på denna planet.

Kan summera denna dag med en bild av en get som får vara en illustration av mitt sinnestillstånd:


Gårdagens äventyr

Igår var en mycket regnig dag, tråkdag. Så jag bestämde mig för att trotsa regnet och gå ut på en powerwalk. Jag gick och gick och gick tills jag:



helt plötsligt var ute på landsbygden och den asfalterade gångvägen byttes ut mot en stig och:



majsfält!



Med Maastricht FM som enda sällskap hade jag visst vandrat ut ur Maastricht
upptäckte jag när jag stötte på denna skylt. Kollade på klockan den visade
att jag hade varit borta i 2 timmar.



När jag tillslut hade asfalt under fossingarna igen och kommit in i parken
påvägen tillbaka såg jag detta...träd, hus? Tänkte eftersom jag är hemlös
den sista månaden av praktiken kanske detta skulle kunna vara ett alternativ?



Nu var jag inne i stan igen och raskade genom det som jag döpt till
"slottskogen" eftersom de har lite olika djur bla. Bambies. Rätt som det
var fick jag se vad jag trodde var: Nämen har de stängt in en stackars
giraff tillsammans med en torkvinda?! När jag kom fram såg jag att det
var ett fejk monument av något slag, tycker dock att det ser lite groteskt
 ut. Död Giraff med en naken tjej sittandes bredvid, nice?

Luna Rossa

Fin fint väder idag, gått runt i stan och handlat lite nödvändiga saker. Bor bredvid en gelateria som är helt underbar, tog en glass i solskenet förut när jag vandrade genom stan. Bilden gör det ju inte till rätta alls men inredningen är supernice och glassen slår nog all glass jag ätit förut.



Skönt med helg, känns både i huvudet och kroppen att man suttit på ett kontor och lärt sig massa nya saker i en hel vecka.
Nästa vecka nya tag!


...

Köpte en kastrull, en stekpanna och...
 en skärbräda men den ville inte vara med på bild







Denna dag del 2

Nu funkar visst internet igen, det är lika schizo som allt annat just nu :P
Idag på eftermiddagen hängde jag med Dolly en tjej från Nigeria som sitter i samma rum som jag på fredagsmarknad på ett torg inne i stan (ja på arbetstid, men jag skippade lunchrast faktiskt) Köpte det som ni ser på kortet nedan (kanske inte ser så mycket ut men det är det) och inte nog med att man fick allt detta för ynka 5 Euro man fick en liten uppvisning innan frukten hamnade i påsen. Killarna som hade fruktståndet jonglerade och kastade frukten mellan varandra och rabblade fruktmantran innan de lade ner frukten i påsen. De kastade även ett plommon på mig men jag var inte direkt beredd så den bara studsade mot bröstkorgen och ner på marken, då skrattade de!




Kom hem efter att ha kämpat lite med fruktpåsen och sa ett snabbt hejdå till Tess som virvalde förbi i trappen typ, tänkte att fy ska ingen vara hemma och umgås med mig nu när det är fredag liksom. Precis då när jag trodde att jag var ensamast i världen ringde Dolly och frågade om jag ville komma på middag ikväll till en som heter Elena som också jobbar på Ecdpm. Det ville jag såklart så nu ska jag försöka hitta dit med hjälp av buss och apostlahästarna utan karta, kan bli spännande!

För övrig tror jag att jag vant mig vid min dator på jobbet lite för mycket nu för min hand viftar efter musen hela tiden när jag skriver nu...irriterade!

Bedankt för att ni lyssnar!

Pa jobbet...

Hejsan hoppsan!

Ja nu sitter jag har och bloggar fran jobbet som den olydiga arbetare jag ar. Har precis kommit tillbaka fran min forsta lektion i nederlandska spraket. Jag fick hoppa in i en grupp som redan hade kommit en bit men lararen trodde inte det skulle vara nagot problem eftersom jag ar svensk. Vi far val se hur det gar, pa mandag ska jag pa min forsta franska lektion, kanns som det kommer vara mer jag kanner igen dar, hihi!

Igar var en ganska hemsk dag, var otroligt klumpig hela dagen, spillde mineralvatten pa mitt tagentbord, tappade ut en halv kopp tevatten pa min fot, glomde bifoga dokumentet over noteringarna fran motet jag skulle skicka till min chef. Sen nar jag kom hem upptackte jag att jag hade dragit ur kontakten till kylskapet (fraga inte varfor, for jag vet inte) vilket resulterade i vatten pa golvet, internet fungerade inte heller och jag var helt ensam i huset sa jag kande mig nagot ensam.

Idag ar en battre dag dock, fick reda pa att det ar en kulturfestival med massa live musik over hela stan i helgen, vet dock inte hur helgen blir, om mina flatmates forbarmar sig over mig eller om jag far underhalla mig sjalv. Hur som tankte jag upptacka stan lite mer imorgon pa dagen.

En mycket intressant information jag nu skall dela med mig handlar om en drom jag hade inatt. For er som sett den kopte jag en brun mockavast med fransar pa High Chaparral i somras, i drommen var det nagon (min kara syster) som hade tvattat den sa den hade krympt och blivit alldeles skrynklig, det var typ BARA det hela drommen handlade om och nar jag vaknade var jag helt ifran mig for i sluten av drommen hade vickan erbjudit mig en fransig babybla bomullskjol istallet for min vast...

Ha en bra helg!

Allt man inte får göra, får man göra...här

Upptäckte idag när jag gick hem från Ecdpm att jag bor bredvid en sk. "Coffee Shop" Visserligan kunde man inte se vad som försegick där men dörren stod på vid gavel så man kunde lätt gissa att det inte bara var kaffetanter som kurade där inne. Vi pratade om det igår när vi käkade jag och Michel, han trodde ju helt klart att jag skulle vara hooked tills jag åker hem...(nej mamma jag ska inte ens pröva) När jag då förklarade att vi svenskar har en lite annan attityd gentemot vissa aktiviteter i Holland så viftade han bara bort det som om det var något alla sa. Tycker dock brownies verkar trevligare i så fall, men jag håller mig nog till 100% vanliga choklad-klets brownies.




Nog om detta!

Såg en långhårig tax idag påvägen tillbaka från hyresgästföreningen (där ja betalade en administrationsavgift på, ja håll i er nu! 150 Euro!!! helt insane) och då tänkte jag på min egna lilla tax där hemma. Här i Maastricht har nästan varenda resturang en skål med vatten utanför dörren/uteserveringen, tycker jag är väldigt trevligt. Hundvänlig stad!

På jobbet idag har jag kommit igång med två uppgifter, kan nog säga att min titel just nu är: Research assistants assistant (låter fancy jag vet) Vete tusan om det är något att ha det jag gjort men jag har sett busy ut iallafall!

Ett meddelande till min kusin Tina: Jag är väldigt nöjd med den garderob jag fick med mig hit, är helt klart den bäst klädda i hela byggnaden! (för att skryta lite sådär lagom)

That is alles för idag!


Good morning!

Getting dressed for a new day at the office, dancing again!
Have a good day, I think I will!




Å så går sola opp å så går ho ner

Idag har vart en mycket trevligare dag i Nathalies liv. Dagarna är lite schizofrena precis som mitt humör ungefär. Vaknade av att det spöregnade, men som tur var slutade det lagom tills jag spatserade till Ecdpm. Har suttit hela dagen och läst, fått lite bättre kontakt med tjejerna jag sitter tillsammans med i the attic, en av dem ska jag assistera om ett par veckor i något som heter Challenges, ska bli kul (tror jag)

Inte nog med det jag har fått en egen uppgift, min närmsta chef Andrew som verkar tro på mig lite mer än den andra gubben jag pratade med igår. Så nu ska jag uppdatera Ecdpms hemsida för vårt team Development Policy and International Relations.

Har sedan jag kom hem trixat med internet tillsammans med Michel som jag bor med, funkar just nu (ta i trä). Just nu väntar vi båda som två hungriga vargar på att Tess ska komma hem (med min cykel som hon typ tagit över) så vi kan gå till affären och handla för att sedan laga middag tillsammans, kan bli en intressnt upplevelse för holländarna är inga hälsofreaks och gourmanter direkt. Blir nog mer trevligt ur det sociala perspektivet. (kan meddela eftersom internet inte funkade när jag skulle publicera detta inlägg, att vi har redan ätit, det blev wok, helt ok!)

Upptäcker saker varje dag med detta ställe, både bra och dåliga som med alla andra ställen. Idag upptäckte jag att holländarna gillar inte bara cyklar utan även solglasögon (även när det inte är soligt)

Håll tillgodo med denna intressanta information

Hej!

Det som inte dödar det härdar

Jamen heeej...

Vaknade utvilad som en riktig mormor, kollade mig i spegeln och såg fräsh ut till och med. Tänkte -det här måste vara en bra start på en underbar dag! Hjärtat sa dock något helt annat, han bultade och bultade så det syntes genom nattlinnet. Försökte ändå gaska upp mig så därför spelade jag JUMP (Van Halen) inuti mitt huvud hela vägen till Ecdpm och skuttade till varje gång de sjöng just JUMP. Folk tittade på mig och log och jag log tillbaka, detta skulle bli en underbar dag!

Så underbar blev den dock inte, sitter just nu i soffan med med huvudvärk och halv-panik. Inkompetent är väl ett ord som skulle sammanfatta dagen bra. Visst det verkar intressant och visst jag har min egna macbook och hr redan lärt mig hur den interna emailen och chatten funkar men så mycket mer än så blev det inte....jo förresten jag vet vart kakorna finns...

Stop där tänker ni inte ska du vara så negativ till första dagen, och nej det är jag inte, jag log hela dagen så jag trodde mungiporna skulle dra upp sig a la Joker i batman och jag sprang upp och ner för trapporna i byggnaden och träffade olika människor med så glatt humör att jag int märkte att mitt skoskav hade förvandlats till ett blodbad.

Gick hem efter 9 timmar på jobbe toch sitter nu här ändå i min lilla lya, här trivs jag iallafall och här samlar jag nya krafter inför imorgon, och då jävlar!


 


Bilder från idag

En del av lägenheten


Lägenheten



Här sover jag gott



Floden ett stenkast från lägenheten där även paktikplatsen finns



Mysiga gator och affärer



Hälsningar från Visb...Maastricht!



Medeltida kyrka vid torget nära Ecdpm där jag och
Nino såg ett par gifta sig igår, mäktigt!



Hellgate, Ingången genom Maastrichts ringmur där en
turist fick gallerporten i huvudet och dog för några år sedan
så nuförtiden är det lättare att ta sig in i staden...



You can stand me up at the gates of hell but I won't back down,
no I wont back down!



Alla kan cykla!



Holländarna är väl för gulliga, satte upp en flagga för att välkomna mig!

Alla kan cykla

Vaknade i morse efter första natten här i Maastricht av körsång och trummor i någon slags form av marcherande gudstjänst utanför fönstret, rätt mysigt ändå! Steg upp och marcherade runt och gjorde frukost i takt med männen utanför (så mycket bättre än barnskrik och en högljudd britt). Idag har jag bara gått runt i stan och kikat, strosat bland de medeltida byggnaderna, ätit glass, kollat praktikplatsen en gång till (ligger 5 min gångväg från min lägenhet) och fotat. Märks tydligt att det är en turiststad, tydligen vallfärdar till och med holländarna hit för att njuta av atmosfären och det kan jag förstå. Jag är kär! För er som tänkt att hälsa på, gör det helt enkelt! Ett minus dock, många ställen som inte tar Visakort, t.ex. mataffären...aningens pinsamt när jag så snällt fick plocka i mina varor i korgen igen och gå och ta ut pengar, men ja, kommer ju inte göra det misstaget igen.

En annan sak som är helt hysteriskt här är cyklar, ALLA cyklar, finns inte ett cykelställ som inte är fullt. Till och med jag har en cykel som Nino så snällt lånat mig.

Mycket roliga affärer finns också, lyckades fönstershoppa mest men köpte ett doftljus och lite grönt te i hälsokostaffären jag hittade (sicken lycka, hälsokost finns här med). Alla är väldigt bra på engelska med, till och med den 70-åriga tanten jag köpte glass av pratade typ flytande!

När jag kom hem efter en heldag på stan träffade jag två av mina tre grannar som jag delar kök/toa/dusch med. Mycket trevliga, ni kommer säkert få höra en del om dem.

Så vad oroade jag mig för va? Hellt fantastiskt, ska bara samla ihop de sista nerverna och klara av första dagen på Ecdpm i morgon.

Önska mig lycka till!

Hoogbrugvaddå?

Hallo!

Sitter i min nya lilla lya med min nya holländska mobil bredvid mig och min nyinköpta holländska mat i kylskåpet. Känner mig mycket nöjd med dagen, till stor del min nya skyddsängels förtjänst.





Började dagen med att vara aningens sen på vägen till flygplatsen, klarade mig utan övervikt (trots heavy-lappen på väskan) och hann ändå köra en racerfrukost med mamma när vi kom fram. Lyckades hålla mig för gråt hela vägen till planet, förtvivlan utbyttes till förväntan. I Köpenhamn hade jag sedan turen att få sitta först bredvid en dansk man i vänthallen som tjatade hål i mina öron med sin grötiga danska (som jag fattade ca 50% av) männskan kom också med tillbehör nämligen ett morrhår A.K.A ett 1 cm långt krokigt näshår som stack ut ur ena näsborren, oerhört vackert! Väl på planet fick jag sitta bredvid typ ja vaddå, en hemlös man som måste vart typ 3 meter lång och lyckades med bedriften att bli matad av flygvärdinnorna...själv sov jag, vaggades långsamt till sömns av min grannes smaskande. Tog sedan tåget från Amsterdam till Utrecht, fick hjälp in och ut med väskan av en snäll man utan näshår och hemlös-looken (Holländrana inleder med ett högt betyg) I Utrecht möte jag sedan min skyddsängel (aka killen jag hyr lägenheten av) som eskorterade mig till Maastricht, visade lägenheten, gav mig en rundtur i stan, köpte mobilabonnemang åt mig, gav mig en morgonrock etc. Allt är hyffsat konstigt, toan har inget handfat, dushen har outtömligt med varmvatten (wie) men har inget munstycke man kan hålla i, och köket är en katastrof men ändå är det världens mysigaste stad. Ska ta mig ut imorgon och fota lite hur det ser ut lägger väl upp det här sen!

Tot Ziens!

 


The dog is gone



Head full of expectations and what not trying to get my shit together and relax the last day before departure. Will probably get an Academy award as the driver of the year, if you've seen me in town today you'll understand what I mean. My wonderful mother took me out for lunch, she's a keeper for sure! Bag's all packed very neatly though despite the messy head, one good thing! Big is sitting next to me trying to convince me not to go by stealing socks from my suitcase, not helping at all my wonderful pickpocket of a dog.


Tot Ziens!


RSS 2.0