I wish...

I wish life was simple that others would make my decisions and tell me what to do and lead me along the long road that is called life. I wish I didn't have to wonder what happens next, when it is my time or how to find the anwer to difficult questions. I wish I could sleep with my eyes open to be sure I don't miss out on important opportunities. I wish I woke up everyday knowing that my luck is still there. I wish I was everyones favourite, always invited always clean and innocent. I wish I always knew what to have for dinner and that I would be healthy until I die. I wish everyone would look at me and see potential, i wish I could read minds and always have something witty to say whenever I needed. I wish I could live near the beach have a beautiful garden, eat macaroons with green tea everyday served by a lady in a minty green apron. I wish I was the most beautiful girl in the world without a single care or defect.

Who am I kidding...I like it rough, black, decadent, hard and complex because I know that now and then when the sun is out I can have how many macaroons I want.



Moving out

I helgen har jag agnat mycket tid at att packa, slanga saker jag inte behover mer och stadning. Varfor? Jo Nino kommer tillbaka och claimar sitt rum och jag maste flytta ut. Har ju haft lite problem med att hitta nagonstans att bo men tack vare fina manniskor har sa kommer det ordna sig alldeles toppen tror jag.

Sa jag slet alltsa i helgen, ganska trakigt man onskade nastan att man hade sina basta vanner hos sig pa rad som kunde spica upp utflytten lite. precis som i Sex and the City nar Carrie flyttar ut. Det gick bra anda, fixade lite utflyttningsstad snacks och spelade poppig musik. Tror jag mojligtvis latsades lite att jag var Carrie med hennes garderob och dromde om mina klanningar i garderoben hemma i Sverige.

Lagom till jag var fardig med packning och stadning far jag ett meddelande av Nino att jag kan stanna tills torsdag...Bra men antar att dammsugaren far aka fram annu en gang denna veckan.






Instruktören från helvetet?

Imorse släpade jag iväg mig själv till gymet och körde ja...möjligtvis det hårdaste spinningpasset i världshistorien. Inte nog med att instruktören skrek på oss alla att vi skulle spinna snabbare än vad benen gick så fort någon såg lite anfådd ut tvingade hon oss att le.

Vet inte om det var hennes personlighet eller det faktum att svetten som rann i ansiktet gjorde mig blind men hon såg verkligen ut som en djävul, smilade sådär elakt som elakingarna i teknade filmer gör. Känns bra nu när det är över dock vilket jag antar är målet med att träna!


My little pony update

Hahahahah jag tror jag dor, all ni som hade en relation med era my little ponies nar ni var sma (och kanske fortfarande?) Kolla in denna hemsidan...!

http://community.livejournal.com/ohnotheydidnt/33538342.html?page=2#comments



Why does it always rain om me?

Jaha, Idag skiner solen sa stralarna nastan inte vet vart de ska ta vagen. Sa mycket skiner de och den forsta fragan som poppar upp i min skalle ar da: Varfor kan solen aldrig skina nar jag har besok har i Maastricht?!

Det ar nastan att jag tror att nagon dar uppe inte vill att folk ska halsa pa mig, eller att det hanger ett litet askmoln over mitt huvud redo att rycka in nar man helst vill att det ska vara fint vader. Precis som i my little pony avsnittet.

I allafall idag ar det fredag och det betyder Yoga med Inga och vem vet kanske blir det en liten ol med Simone och Quentin efterat ocksa!

Trevlig helg

Ps. Hittade den har bilden, kreativt valdigt kreativt. Man blir nastan lite radd. Nar blev ponnyhastarna objekt for skurkmakeover?


Sista natten med ganget

Hej ha!

Igar kvall hade vi en flatmates middag ute pa en pub och drack lite ol. Det var forsta gangen vi gjorde nagot alla fyra och kanske sista eftersom bade jag och Tess ska flytta ut pa son/man. Tess var lika irriterande som vanligt kanske lite varre for dagen i ara hade hon inkassoproblem. Vad forvanad jag blir! Om hennes ekonomi reflekterar statusen pa hennes rum sa kan jag forsta om hon har problem. Allt som allt var det anda trevligt.

Dagen efter jobbet star i "forsok att slanga saker du inte behover" tecknet innan jag ska flytta ut, ska forsoka gora detta so smooth som mojligt tankte jag och som vanligt vara ute i god tid.



Onsdag

Nu har jag lämnat av Klara vid tåget, känns tomt och ensamt och snart måste jag gå till jobbet.

Väldigt mysigt att ha haft besök igen!Igår var vi inne i Sint Servaatius kyrkan, gick till ett mysigt choklad café och shoppade lite. Köpte ett body scrub från en butik som heter Saba och använde det på händerna. Helt fantastiskt!! Det bästa jag någonsin gjort typ. Kan rekomendera det skarpt om ni någonsin springer på en Saba butik någonstans i världen. På kvällen var vi på Tapas restaurant med Lena och efter det tog vi en öl, en bra avslutning.


Fynd från Skattkammaren i Sint Servaatius
Finn ett fel


Choklad Café


Italian Coffee med Amaretto


Lite shopping


Mmm mm mm


Tjejkväll

Skumpa, cupcakes, kex, Jaffa cakes en Klara, en Lena och en Nathalie + Black Swan = Tjejkväll





Fick tulpaner också!

Imorgon är jag ledig


She's Fresh?!

Bästa reklamen ever finns i Holland, kan inte slita mina ögon ifrån dess briljans. Tänk er denna reklamen i Sverige, skulle ju inte bli mobbad alls...nej då inte alls!





Visitor

I kvall far jag besok!

Ska bli jatte kul att ha Klara har och visa henne vad jag lever for liv just nu.

Igar kvall var jag pa spinning, jatte skont och for en gang skull hade ledaren bra musik till passet vilket gjorde att allt gick jatte snabbt och smooth.

Det ar sa skont att det ar fredag, har vart otroligt trott och energilos denna vecka men jag hoppas att energin kommer tillbaka med min besokare!



Snart har jag varit har i 5 manader, inte riktigt klokt och som vanligt har jag andrat installning och vill stanna lagom tills jag ska aka hem...hejhej make up you mind!


Thanks Linda...



För att du klargör hur man beter sig på en gemensam toalett på en arbetsplats


Min första kärlek

Måste bara härma min syster lite då hon skrivit om sin första kärlek idag på sin blogg, i brist på fantasi.

Tror möjligtvis att mitt kärleksliv har varit lite komplicerat just pga denna första karlek, för det var ingen vanlig romans direkt utan en sån där omöjlig en som man bara ser på TV.

Min första kärlek hette Anthony, man kan kanske säga att det första hindret att vi inte kunde vara tillsammans var att han var tecknad. Det andra hindret måste kanske vara att han bröt nacken i en rävjakt någon gång på 80-talet.

Trots detta trodde jag nog innerst inne att det var äkta för han var ju helt enkelt en riktig hyvens grabb och så snygg dessutom, blondt vackert hår. Vem kan dessutom motstå en kille som kan spela säckpipa och har kilt på sig ibland?!

Nu vet ni iallafall, såren är inte läkta ännu men jag jobbar på det!

Och kanske ni också förstår varför jag är singel...




Kontorsråtta

Det är inte lätt alltsa att motsta frestelsen att äta alla gratis kakor/kex/bullar som de har här pa jobbet, känns som jag förvandlats till en riktig kontorsråtta med Google som vapen (wow sicken otrolig comic book det skulle bli) Idag försöker jag hitta CV tilhörande folk som har nya positioner inom EU Commissionen och dagens tilltugg ar Gojibär istället for kaka.

Inatt, kl 04.30 för att vara exakt var det någon som stod och ringde på min dörrklocka nere vid porten i ca 20 min, någon full kille jag inte kände igen sa jag öppnade inte. Något irriterande dock for det va ju inte jätte lätt att sova under tiden eftersom dörrklockan har är extremt högljudd. Kände dock för att öppna fönstret och skrika lite fula ord...

Ikväll ska jag kräla mig iväg till gymet och och köra spinning och förhoppningsvis inte få lika ont i armen som jag fick efter gårdagens yogapass. For övrigt sa har jag fortfarande ett snyggt "wife beater" blåmärke på armen en dryg månad efter jag vurpade med snowboarden i Amål...Kom igen och läk någon gång jag är trott pa att bara kunna ha långärmat!


Ursäkta

Har inte orkat blogga de senaste dagarna, varit mycket som hänt och mycket att tänka på.
Idag var jag med Andrew på Universitetet här på fakulteten för European studies master programmet där Andrew höll en föreläsning som jag har gjort powerpoint presentationen till. Det gick bra!

Ikväll ska jag yoga med Inga, något jag känner jag behöver för jag e stel som en pinne särskilt i axlarna av kontorsstolen jag har.

Det är väl detta som händer just nu, men på fredag kommer Klara och piggar upp min tillvaro.

Nu är det mindre än 2 månader kvar...vad ska man göra med sitt liv sen?
Tips är mycket välkomna!


The walk

2.5 h promenad, stötte på en vingård och tittade på den blå himlen.








White

God eftermiddag!

Helgen har bestått i leaving/birthday party på min lokala irländska pub med Natogänget. Trevligt och billigt, de är inte riktigt kloka och bjuder på allt fastän man insisterar.

Igår spelade jag Squash på en av natobaserna i Tyskland, måste säga att jag ångrar att jag inte testat det innan, skitkul ju! Jag var väl ingen stjärna direkt men med lite mer övning så. På kvällen hade vi välkommen hem drinks för Dolly hemma hos Simone.

Imorse åt jag en god frukost med Inga och Ingmar och just nu sitter jag och väntar på att jag ska få ta ut mitt nya projekt ur munnen. Japp jag bleker tänderna! Har velat prova men varit rädd för att det ska skada tänderna men som allt annat så fixade min amerikanske vän Crest 3D Whitestrips till mig på den amerikanska mataffären på basen. Ska bli intressant att se om det funkar, om jag blir tandlös så blir jag nog lite ledsen.


Not the same zodiac?

Tydligen pga av nagot som har med jordens rotation att gora sa har vara stjarntecken andrats med en manad vilket betyder att jag nu ar Jungfru...hm. Vet inte riktigt om jag vill tro pa detta.



http://newsfeed.time.com/2011/01/13/horoscope-hang-up-earth-rotation-changes-zodiac-signs/

For ovrigt har jag borjat se en amerikansk reality show som heter Out of the wild, dar 9 "vanliga" personer ska ta sig ur Alaskas vildmark. Lite kul faktiskt!


what this girl needs

Is appreciation:

"You are the one who deserves the credit. You can now add to your experience at ECDPM:

Assisted in developing background material for briefing member of ECDPM board to speak to UK House of Lords on EU and the MDGs.

Cheers,

A
"


Man tackar man tackar!

The light

Travel Light, Live light, Spread the light, Be the light

Star det pa min Yogi tepase idag, tror min tepase forsoker saga mig nagot helt klart!



Ja forutom det sa jobbar jag pa idag, och efter jobbet kl 16 skall vi fa en nyarsdrink av jobbet pa en bar i narheten. Maste saga att de faktiskt ar ganska generosa pa det har stallet. Uppskattning till sina anstallda ar nagot jag tycker ar viktigt.

Igar provade jag aven lermasken for man efter jobbet, har inget synligt skagg idag sa jag antar att de funkar pa kvinnor ocksa. Skall anda halla koll efter stubb pa hakan. Hade ju inte vart jatte kul att forvandlas till skaggiga damen kanske.

For men!

Men halla eller, jag ar nog lite blind och snurrig idag over lag. Kan inte fa till nagot ordentligt verkar det som och tappar allt som kommer min vag. Tankte pa min rast att jag skulle kopa mig en nice lermask till ansiktet tills efter jobbet, nar jag tar upp den ur vaskan vid skrivbordet nar jag kommit tillbaka sa ser jag att det star: For men.

Ja ja just det ja...


Water

Det ar ju sa ironiskt alltsa att medan manniskor sitter och ar torstiga och dor av brist pa vatten pa andra sidan jordklotet har flera manniskor redan dott pga oversvammningar har i Holland.

Det var inte forran Inga sa till mig igar kvall nar jag hade kommit tillbaka fran Ramstein att Maas (floden som rinner genom Maastricht) vattenniva var extremt hog. Vi gick ut tillsammans med Michiel for att se hur hog den var och ja vad ska man saga, de har till och med sparrat av "strandpromenaden" for att den ligger under vatten. Vattnet bara forsar i en obeskrivlig fart och drar med sig allt mojligt skrap sa det ser helt forskrackligt ut overallt. Till raga pa allt har de flesta kallarutrymmen i bostader och resturanger pa gatorna nara floden blivit oversvammade inklusive var kallare sa folk haller pa att pumpa ut vatten for fulla muggar.




Tror att Mother Nature vill saga oss nagot kanske?

Ramstein

Hej hå!

I helgen har jag varit på NATOs militärbas i Ramstein (Tyskland) med upplevelser som bland annat Taco Bell, Victorias secret, Walmart, Middag på Macaronis, de största Jack Daniels flaskorna på denna planet, klyshiga Amerikanska militärafficher, tjocka människor, Rockyroad glass, Guitarr Hero Battle, massa militärer, sjukt billig amerikansk taxfree shopping, Corona och Brunch på Officers club.

Nu vet jag varför Ramstein kallas "Little America"!

Jag fick även äran att köra ny racer BMW hela den 3 timmar långa vägen hem gemon Tyskland, Belgien och Holland. Autobahn är ganska käckt alltså!

Tog inga kort men fick med mig souvenirer hem som jag ska ha på mig på jobbet imorgon ;)








Sista dagen pa veckan

Ar ju fredag...eller ja det ar ju egentligen sondag men strunt samma for det ar ju iallafall sista dagen innan helg!
Andrew min chef ar tillbaka och som jag misstankte och ocksa hoppasdes pa hade han saker for mig att gora. Ska satta ihop ett manus till honom om European Development Policy som han skall halla forelasning om pa Maastricht Universitet. Stort men larorikt uppdrag antar jag, far se hur mycket panik jag har om nagra dagar :P

I helgen skall jag aka till NATOs militarbas i Ramstein for att fa uppleva "Lilla USA" som de kallar de. Kan bli mycket intressant. Aterkommer med rapport om min upplevelse dar pa sondag om jag fortfarande lever, haha!


Maas by night

Har varit hemma från jobbet i två dagar, känt mig trött och hängig. Min chef är inte tillbaka förrän imorgon (fredag) ändå så imorgon sätter jobbet igång på riktigt. Kvällen bjöd på natt-fotograferande med Inga, måste säga att Maastricht är en väldigt lugn och säker stad på natten. Har inte hört om ett enda överfall men ändå så är den lite mystisk och kuslig med de dunkla medeltida byggnaderna och kullerstenen.

Inga var inte så dum på att fota heller så ni kanske får ett smakprov någon dag på hur mysiga Maastricht ser ut by night.


Tills dess får ni nöja er med en fönstergluttande Nathalie.



Godnatt!


Puss

Inleder året med lite positiva inlägg (för en gång skull ;) ) Ville bara berätta att jag är kär! Ja inte i en människa tyvärr men i något mycket trevligt och vänligt nämligen Kindpussen. Har i Nederländerna pussar man 3 gånger istället för två som man gör i Italien, Frankrike och Spanien tex. Har alltid varit lite förvirrad när jag blivit kindpussad förut som den klassiska svenska jag är, man vet aldrig vilken sida man ska börja med och hur nära man ska luta sig osv. Nu har dessa känslor bytts ut till kärlek, kindpussen är så mycket trevligare än ett vanligt handslag eller en kram. Jag önskar att vi tråkiga blyga svenskar kunde ta vårt förnuft till fånga och komma varandra närmre och hälsa med kinden.

Puss, puss (puss)



Mixed blood

Idag är jag inte ensam på kontoret, Eunike och en ny tjej från Karibien som heter Annita håller mig sällskap idag vilket känns lite mindre tradigt än gårdagen. Något som jag uppskattar med Ecdpm trots att det är en Nederländsk organisation är mångfalden. Just nu har vi människor fran alla kontinenter med olika bakgrund, expertis och erfarenheter. Bara i min lilla tjejgrupp som jag umgås mest med är vi alla 4 från olika länder. Kanske börjar jag bli lite sentimental nu när den har upplevelsen går mot sitt slut men det finns verkligen ingen arbetsplats som jag haft som kan putta omkull det kulturella utbyte jag fått under de här månaderna. Man kan sitta på ett kontor och skriva om saker och ting i utvecklingsbranschen, man kan skriva akademiska uppsatser på löpande band hemma i Göteborg men först nu ser jag verkligen resultatet av att kombinera studier med möten mellan människor där man delar med sig av sina erfarenheter. Jag är verkligen glad att jag antog utmaningen att komma hit.


Back in black

Igår flög jag vemodigt tillbaka till Holland och lilla Maastricht efter en underbart mysig julledighet tack vare familj och vänner + Big.
Kändes inte helt dumt att vara tillbaka dock, blev hämtad på flygplatsen och fick middag när vi kom tillbaka. På kvällen satt jag Tess och Michiel och pratade och drack te och de rökte naturligtvis ocksa som tva borstbindare, de verkade glada att ha mig tillbaka iallafall. Tess hade till och med städat köket till min ära. Wow...vad rörd jag är.

Idag är första dagen tillbaka på jobbet, det är typ ingen här så jag fattar inte varför ingen berättade att alla kommer tillbaka runt den 10 Jan. Dagen till ära har jag svart klänning, svarta tights, svarta skor, svart sjal och svart kappa som den käcka begravningsentreprenör jag är.  Sitter nu och väntar tålmodigt att mina arbetskompisar skall komma tillbaka fran Indien runt den 15e januari...it's gonna be a looong week.

En rolig sak är dock en grej i ECDPMs Challenges paper som kom ut runt jul, hittade detta på sista sidan av documentet:

"*Acknowledgements : The Challenges team wishes to thank Stéphanie Colin, Nathalie Dahnsdotter and Jonas Heirman for their support in conducting research for this paper, as well as Jean Bossuyt, Paul Engel, San Bilal, Eleonora Köb, Isabelle Ramdoo and Andrew Sherriff for comments on earlier drafts."

även ett email fran Andrew piggade upp lite som ett litet resultat efter att jag medlat lite mellan ECDPM och NAI (Nordiska Afrika Institutet) I Bryssel pa EDDs:

"...This request came in (thanks to Natalie).  I was thinking that it would be a good opportunity for..."

RSS 2.0