Copy Paste Copy paste

När jag vaknade imorse snöade det, det var ju inte så märkvärdigt kanske och heller inte så kul för det är 0 gradigt och blött. Det som störde mig mest är att värmen inte var på i huset så jag fick typ kallbrand på vägen ur sängen och ner i min onepiece, som tur är har de satt på värmen igen nu...tomtar.



Hela dagen på jobbet har bestått av slavgöra för Nathalies del, har bara klippt och klistrat mellan två dokument i 7 timmar!!! Mina ögon hade väl samma form som exeldokumentet när jag var klar strax efter 17. Har inte känt mig uppskattat för 5 öre idag och bara kände att besvikelsetårarna var nära hela dagen nästan, Jag längtar till Andrew är tillbaka så jag får riktiga uppdrag och inte blir dumförklarad. Har fortfarande aldrig sagt att jag är expert på exel men ändå får jag allt skitgöra i detta hemska program av vissa.

För övrig har jag blivit fotograf också, skall fota på European Development Days. Fick också Ber (vaktmästarens) visitkort idag så jag kan ringa honom när han ska hämta mig och våra lådor när allt är över. Hallå, folk fattar ju inte, hur ska jag kunna RINGA någon som bara pratar holländska!? Dags att plocka fram hjärncellerna som Yrrolfilmen skulle sagt.

Tog med mig resten av kakorna till jobbet med och de var väldigt uppskattade av damerna som till och med ville ha receptet. Och apropå kakor, trodde grejen på fotot som Dolly håller i handen var ett lysrör av något slag men det var visst ett Wienerbröd (???!?!!!).


Jag kan baka också

Ja nu får jag väl igen eftersom jag kallade Klara för husfru när jag såg att hon bakade idag, men det skiter jag i ;)

Det var faktiskt Ingas idé hela bakgrejen, eftersom det började snöa idag så ville hon fira detta med ett bak och bak blev det!

Hann även med ett pizzakäk med Michiel och Tess efter jobbet (försöker vara snäll och inte visa mitt hat mot oredan för mycket...) Och sen fick de kakor när jag och Inga var färdiga, hoppas att mutan kan leda till bättre reda i köket men man ska väl inte hoppas på för mycket.

Det blev så jäkla mycket kakor att jag nog får ta med mig till jobbet imorgon, kanske kan muta chefen på något sätt, får klura på detta.



Inte nog med att jag är intelligent, snygg och underbar jag kan baka också, vilket kap jag är!

More women than men?!

I just read this article on Kenyan Prime Minister Raila Odinga's act against homosexuals:

“If found the homosexuals should be arrested and taken to relevant authorities,” Mr Odinga said.

The PM thrilled the crowd when he asserted that the recent census showed there were more women than men and there was no need for same sex relationships.

He said it was madness for a man to fall in love with another man while there were plenty of women and added that there was no need for women to engage in lesbianism yet they can bear children."


I can't believe he thinks this is a good reason for people to leave their true sexual personality aside, like people choose being homosexual because there are few women or men avaliable...what a joke!

To read the full article click link:

http://www.nation.co.ke/News/politics/-/1064/1062134/-/78xndg/-/

29 November

Det börjar bli kallt även har i Holland, dock är jag nog den som fryser minst i detta land då jag anser att -1 inte är fruktansvärt kallt som alla andra tycker. Ingen snö än men alla går och håller tummarna som små barn här på jobbet att de ska få se snö i ar igen, dock är de bekymrade hur de skall kunna cykla till jobbet...jag är mer bekymrad att snö skall hindra Klara från att komma till Maastricht eller mig själv från att komma hem i Dec eftersom tågen här blir försenade bara av löv och regn :S



Idag är sista dagen jag arbetar på det projekt jag fick av min chef angaende conflict prevention, fick lite feedback i fredags och trots att det egentligen skulle varit en väldigt erfaren kollega till mig som skulle jobbat med detta så hade han inget negativt att säga alls, arbetet jag gjort var precis vad han ville ha vilket gjorde mig väldigt lycklig.

Projektet har varit väldigt intressant och spännande så darför är det lite tråkigt att det redan är över, får hoppas att jag får förtroendet igen att kanske göra något liknande.

RIP

Nej nej nej

Igår dog en kär vän till mig, min plattång sedan 5-6 år tillbaka. Bra timing? Nej inte alls! Hade gärna spenderat dessa slantar på något annat men fick ju gå iväg och köpa en ny idag iallafall, en positiv sak är att jag nu inte behöver ha adapter som jag behövde till den andra eftersom jag köpte den i Dublin.



RIP old friend

(nej detta var ju inte alls ett high maintenance inlägg)

Push ups

Jag har startat en liten tävling, mot vem vet jag inte det är väl egentligen mer ett mål faktiskt.

Målet går ut på att jag ska utöka mängden armhävningar jag gör varje dag med en armhävning. Jag startar på 25 armhävningar idag (riktiga såklart inte på knäna) som jag förtillfället klarar och imorgon måste jag då alltså göra 26. Kan bli lite kul att se hur långt man kan komma!




Fair Trade

Varje år tänker jag, iår skall alla mina julklappar vara fair trade, men varje år är det något som sätter käppar i hjulet för detta. Det är svårt när utbudet är litet men iår har jag iallafall tänkt att jag skall försöka köpa några fair trade julklappar.

Idag var jag ute på stan en sväng (tyvärr måste jag säga för det var knökat och alla går så mega långsamt så jag får panik) och tog en sväng förbi (den enda?) fair trade butiken här i Maastricht. Kunde inte släppa detta armbandet från Nepal så det fick följa med hem. Kan hända att jag får med mig en eller två julklappar därifrån också.

Jag är helt klart svag för armband...men vafan det var billigt och går till en fin cause.

Ikväll blir det utgång med tjejerna på jobbet!


I mina tankar...

...är jag fortfarande på jobbet och läser om ett mer än 10 år långt inbördeskrig där kränkningarna som människor var med om överträffar allt annat jag läst om. Människor tvingades dricka sitt eget blod och äta sina egna kroppsdelar efter att de blivit amputerade.

Jag kan och vill inte släppa Sierra Leone.

Har en tanke att "conflict prevention and resolution/Peace and security" är ett spår jag kanske skall köra, är dags att välja inriktning för framtiden snart och något inom mig talar stark för detta ämne. Jag vill ha passion till det jag gör jag vill vara känslomässigt bunden och intresserad, dragen till det jag skall syssla med resten av mitt liv, något håller på att hända, tror att det har tänts en liten låga inom mig som jag ett tag trodde var förlorad.

Hittade en bok jag ska beställa lagom tills jag landar i kroken till jul, får styra bort från medeltiden ett tag och stanna i konflikternas värld:



"As a child in a small rural village in Sierra Leone, Mariatu Kamara lived peacefully surrounded by family and friends. Rumors of rebel attacks were no more than a distant worry.

But when 12-year-old Mariatu set out for a neighboring village, she never arrived. Heavily armed rebel soldiers, many no older than children themselves, attacked and tortured Mariatu. During this brutal act of senseless violence they cut off both her hands.

Stumbling through the countryside, Mariatu miraculously survived. The sweet taste of a mango, her first food after the attack, reaffirmed her desire to live, but the challenge of clutching the fruit in her bloodied arms reinforced the grim new reality that stood before her. With no parents or living adult to support her and living in a refugee camp, she turned to begging in the streets of Freetown."


lost my appetite

Working and and having lunch at the same time is not always a good idea...

"The Commission recorded violations committed by all combatant factions in which captives or villagers were forced to eat the flesh and body parts of human corpses. This violation also manifested itself in the forced drinking of (one’s own or another’s) blood, and the forced eating of one’s own body parts. It served to dehumanise the victim and to create grave psychological damage"


Der Typ vom Grab nebenan

Igår käkade jag och Inga middag tillsammans och hade filmkväll (inte pannkakor).

Vi såg "Grabben i graven bredvid" som jag aldrig sett eftersom jag hatar Mikael Nyqvist (verkar vara den ende på detta jordklot som gör detta, de till och med älskar honom i Holland och Tyskland)

Inga hade fått filmen av sin mamma men jag slapp se den dubbad på tyska iallafall, dock med tysk textning. är väl inget fan av svensk film egentligen som jag redan sagt flera gånger (med några undantag) och "Grabben i graven bredvid" är kanske ingen film jag kommer se igen.


This is the world

Vad ska man säga, ibland är dagarna här på kontoret inte komiska direkt utan får en att känna tacksamhet för allt man har och hur skyddat liv man lever.


"Children aged between ten and 14 years were especially targeted for forced recruitment. Girls between the ages of ten and 14 were targeted for rape and for abuse as sexual slaves"


Utdrag från en rapport jag läser just nu. Ibland glömmer jag av varför jag valt att gå denna vägen, idag tvivlar jag inte en sekund.

Beer? Bear? Bär? Ber!

Ja sen var det ju det här med European Development Days och mitt deltagande där. Kan säga att det är mycket underhållande att läsa de email just nu som cirkulerar här i byggnaden om hur hela proceduren med ståndet ska gå till.

Den nya briljanta tanken som delats mellan damerna som ska planera vilka papers och publikationer som ska med är att jag och vaktmästaren skall BYGGA upp och ta ner ståndet. Ok det är val inga problem, jag är ju inte direkt känd for att vara mesig när det gäller att ta i men här kommer det komiska:

Ecdpms allt i allo och vaktmästare Ber är en man på sisådär 60 år, han pratar inte engelska och det tog honom ca 1.5 månader att fixa en fotpall till mig sa jag slipper dingla med benen. Min relation till Ber ser ungefär ut såhär:

Forsta veckan hälsade jag på Ber, sa Hallo, Hi eller liknande och han sa något liknande tillbaka. Sedan dess har jag ju lärt mig att man måste verkligen vara öööövertydlig hur man säger hello här for hey, hi, hallo används alla i den holländska vokabulären. Någon som dock inte forstått min overtydlighet eller fattat att jag inte pratar holländska är ju då forstås Ber trots att jag ENDAST alltid pratar engelska här på kontoret. Så situationen ser ut som sådan att jag pratar engelska med honom och han pratar holländska med mig och ingen förstår vad den andre säger.

Det är denne man jag ska åka BIL med till Bryssel och bygga med, kan bli intressant helt klart.



Vad sysslar jag med?

Känns som jag börjar få lite mer och viktigare uppdrag här nu och antar att jag ligger ganska rätt tidsenligt då de faktiskt sa att jag inte skulle förstå så mycket förrän efter halva tiden. Just nu bollar jag fram och tillbaka med 3 olika uppdrag och även om jag inte får avslöja exakt vad de går ut på eftersom mycket det vi skriver är hemligt tills vi publicerar det. Tankte ändå säga något sa ni vet lite vad jag gör.

Challenges paper -  Ecdpms flaggskepp, ett paper som handlar om utmaningar helt enkelt inom global utveckling för kommande året, alltså 2011. Paperet används mest av ACP länderna (Africa, Caribbean och Pacific) där innehållet används som kunskapsbas när det gäller networking och utvecklingssamarbetet mellan EU och dessa länder.



G20 Summit - Den 11-12 november hölls det ett G20 (Group of 20) möte och min roll just nu är att hitta de förväntningar, åsikter och kommentarer som publicerats innan och efter mötet så att min chef sedan kan göra en analys av detta.

Konflikt utredning - Ett ganska känsligt uppdrag så jag kan inte säga så mycket om detta men det är ett av mina mer komplicerade uppdrag som jag fått. Egentligen är detta min kollega Simones område men jag fick förtroendet att göra det istället då Simone är väldigt upptagen med annat. Lite pirrigt men samtidigt trollar det fram adrenalinet lite mer för det är väldigt intressant.



Mer besök!!

De här månaderna har varit ganska jobbiga och hade varit annu mer jobbiga om jag inte hade haft min familj och mina vänner. När man känner sig lite ensam känns det skönt att ha något att se fram emot t.ex. besök. Den 8e dec kommer Klara och det ska bli roligt att visa henne runt i min nya stad!




gråt, mat och spinning

I helgen har jag väl egentligen inte gjort så mycket, fredagen slutade med att min stekpanna mystiskt försvann från köket mellan matlagning och diskning. Måste ha varit i något kontigt state of mind för jag satt i flera timmar och grät över min förlorade stekpanna. Visade sig att Michiel hade "råkat" ta in den till sig. Fick tillbaka den diskad igårkvall. Dram drama drama.

I lördags gick jag upp ganska tidigt och cyklade till gymet och körde spinning, jisses vart hade konditionen tagit vägen Nathalie? På kvallen gick jag till mina grannar och blev bjuden på mat och massa nice dricka. Finns inga gränser på hur mycket de bjuder på de där amerikanarna nar man hälsar på. Väldigt trevligt hade jag!



Idag har jag suttit i möte halva dagen med SAIIA (South African Institute of International Affairs) eller ja jag har suttit med på mötet rättare sagt som handlade om funding för jag hjalpte Andrew min chef med research inför hans presentation till mötet. Mitt namn stod till och med på framsidan av presentationen så lite nöjd får man väl vara.

PechaKucha?

äntligen fredag som man säger varje vecka.

Jag har blivit en liten teknik och finslipar slav här pa Ecdpm, tydligen är jag nu expert på exel och justering på powerpoint presentationer (lite lustigt eftersom jag typ aldrig arbetat i något av dessa program) men det är bara att bita ihop och säga: Ja men såklart jag är expert på det, och helt enkelt regera och leverera ändå!

Dagens: PechaKucha, någon som hört talas om det förut?

Det ar iallafall Nathalies lördags aktivitet denna vecka för jag har blivit bjuden på middag (raqulette eller hur det nu stavas) och att följa med på denna händelse efterat av mina Amerikansk/Tyska grannar. Intressant då jag varken känner grannarna egentligen eller någonsin varit pa PechaKucha! Vet inte om det ar något for mig egentligen men don't knock it til you try it som man sager.



http://www.pechakuchamaastricht.eu/Default.aspx

Squatters

Igårkväll var jag, Elena och Dolly och käkade middag hos squatters.

Ja för det är ocksa lagligt här i Holland naturligtvis som allt annat, frågan är ju då vad ordet squatting får för betydelse om man legaliserar det? Tydligen är det ocksa så att man inom bostadsmarknaden sätter folk i squattinghus for att invänta gott tillfälle att hyra ut lagenheter i t.ex. citycentre när priserna står som högst så att man tjanar mest på det. Det finns även s.k. anti-squatters som tar in folk att bo i sina fastigheter for en viss summa men i dessa fall har "hyresgasterna" inga som helst skyddsnat eller garantier for hur lång tid man far bo kvar utan riskerar att bli utan bostad när som helst.

Det var väldigt intressant att höra hur det går till här i Nederlanderna, valdigt komplext och forvirrande på nagot sätt för ordet squatting har ju valdigt negativ innebörd och förknippas kanske oftast med situationer som på bilderna nedan.





För att återga till gårdagen så hade dessa squatters iallafall inrett ett rum i fabriken där de squattar som de använder som resturang. Som besökare betalar man 5 Euro och får äta i princip hur mycket man vill och 1 Euro for en öl. Maten var mycket god sa jag kan mycket väl tänka mig att gå dit igen.

The EDDs

Det händer ju rätt mycket i den här branchen, topmöten och summits av olika slag. Den 6-7 Dec är det European Development Days i Bryssel och naturligtvis ska flera av Ecdpm:arna dit. På teammötet igår frågade James mig om jag också ville åka och ja sa naturligtvis ja.


http://www.eudevdays.eu/

Det visar sig nu efter lite smyg bakom min rygg att jag inte bara skall åka dit utan ha hand om Ecdpms stånd bland alla de andra europeiska think tanksen, på dessa stand skall all information och alla publikationer från organisationerna ligga. Ok visst tänkte jag, klart jag ska hjälpa till vid ståndet men de hade visst tänkt att jag skall vara ensam ansvarig för hela grejen...gud! (ni kan sakert föreställa er mig smilandes där bakom ett stånd fyllt av papper jag inte fattar något av)

Som Dolly sa: det är ju bara att läsa alla papers och publikationer och memorera dem sa du kan vara vårt ansikte utåt!

Ja ja just det...

Just nu på jobbet

"Dear All,

Thanks to Natalie (Intern) we have a basic comparison of the priority actions between..."

Man tackar man tackar!

Besöket

Jag har nu tagit mig halvt ur min separationsångest sen mamma och Håkan åkte, men fy vad ensamt det var när de stack.

Som jag sagt så regnade det hela helgen när de var här men det stoppade oss inte från att ha väldigt trevligt ändå. På fredagskvällen när de kom gick vi till deras hotell efter att jag mött dem vid tåget, där fick jag öppna lite sena födelsedagspresenter som ni sett på bilderna nedan. Efter det gick vi ut på grekisk resturang och åt grekisk tapas, mys pys!

Håkan och mamma fick sedan se min lya och de tyckte mitt kök var oerhört mysigt (not).

På lördagen tog vi hotellets paraplyer och begav oss ut mot frukoststället som jag hade tänkt ut, ett mysigt ställe med vattenhjul utanför som används i mjölgörandet. Sen blev det shopping och öl varvat med varandra, Håkan förstod genast att det var ett bra utbud i det här landet. De fick även en rundtur i förorten då Nathalie lyckades navigera helt fel när vi var på jakt efter Michelinresturangs letande för kvällen (I Maastricht är det VÄLDIGT tätt mellan Michelinresturangerna) vilket resulterade i diverse smärtor hos vissa personer.

Så kvällen bestod av födelsedagsmiddag, men inte på den resturang där vi hade bokat för Håkan blev kinkig och ville inte gå till den och vilket tur för istället hamnade vi på hotellets (Beaumont) resturang där jag fick den bästa mat och vin upplevelse hittills i mitt 26åriga liv.



Avsmakningsmenyn oh la la, innehöll bland annat Sirloin tartar och kalvbräss. Kan också tala om att jag aldrig druckit vin och verkligen känt att just DET vinet är utplockat för just DEN rätten på det sättet jag gjorde den kvällen, OBOY! Å vilken efterätt sen...kommer aldrig glömma denna smakupplevelse!

Kvällen fortsatte på puben där jag och Håkan drack världens bästa öl (ja den har blivit utsedd av en jury) som heter Trappist Westvleteren. Den var jävligt god och hade inte etikett vilket gjorde att den kändes lite mer exklusiv på något sätt. Servitören bad oss också behålla kapsylen från flaskorna eftersom det var det enda beviset att vi druckit den, lite roligt faktiskt! Vi var inte helt nyktra när vi tillslut vandrade hem sisådär vid 2-2.30 tiden.


(det är faktiskt storleken som räknas, fast ja lite överdrivet stor bild jag vet, men det är den värd!)



Söndagen bjöd på regn för ovanlighetens skull så vi inledde med frukost/brunch/lunch på ett mysigt ställe som heter La Bonne Femme där mamma åt en boll, Håkan en ostgrotta och Nathalie en helt vanlig ciabatta. Samtalsämnet (Vad heter den lila Gay teletubbisen?) låg på ganska låg nivå eftersom vi alla var lite bakis men som tur var hade ju 2/3 av sällskapet Iphones så det tog inte för lång tid att lista ut vårt problem.

Mer shopping blidde det på söndagen eftersom affärerna slutat bråka och har öppet på söndagar i Nov och Dec. På kvällen avslutade vi på Tapasresturang med metallictapeter där vi helt enkelt bevisade att vi inte var så bra på matte någon av oss utan beställde in mat för ett helt kompani. Sangria med förstås!

En helt underbar helg helt enkelt!

 


The concept of being a questionmark

Hallå ja

Kul, har suttit 4 timmar i en möteslokal utan syre utan frukost och en liten fjuttig baguette till Lunch utan att lyckas somna! Borde nästan få pris för detta tycker jag.

Andra halvan av mötet var en presentation av vår kinesiska kollegas studie av evaluations i Kina. Hade säkert varit en intressant förelasning om man hade fattat vad han sa. Alla i lokalen såg ut som frågetecken och ni kan ju tänka er hur stimulerande det är att sitta i ett rum när någon talar i 2 timmar utan att förstå ett enda ord vad han eller hon säger.


Tyckte riktigt synd om min kollega där ett tag men sedan var det iallafall några som lyckades ställa relevanta följdfrågor till honom ändå. Jag kan iallafall konstatera efter en tids ifrågasättande av mitt eget engelska språk att jag nog inte är sa dålig ändå!

Helgens shopping

Eftersom mamma och Håkan inte var här när jag fyllde år så hade vi lite födelsedags shopping i lördags och söndags. Lite svårt att ta kort på allt tyvärr men här är lite:



Ring från Mamma och Håkan



Tube halsduk från Mathilda



Dagbok/anteckningsbok från Vickan och Tobias

 

Scrapbook bild som Tilda gjort själv!



Shorts jag köpte för pengarna jag fick av Ingbritt o Arne från min nya favvo affär
Maison Scotch



Klänning jag shoppade själv



Hårclip jag shoppade själv



Sen fick jag en Onepiece av Vickan och Tobias som absolut inte var fotogenisk alls, måste helt enkelt se till att bli fotad i den av någon istället för den är verkligen en sight for sore eyes!

Med denna dress kom tillhörande strumpor med taxar på som också får fotas på någon dag i dagsljus, tror Big hade vart stolt helt klart om han sett mig bära dem! ;)


FYI

Kul!

Jag blev precis informerad av var receptionist har att helgens regnovader har varit det varsta sedan 1957. Ar det inte typiskt att Mamma och Hakan var har just da, kan ni fatta!



Om nagon skrev en bok om denna helg sa skulle den absolut heta:

Vi hade iallafall INTE tur med vadret (men med allt annat)

Tack du som uppfann paraplyet iallafall, kom val till nytta!

Lonely

Fy vad ensamt

Nu har mamma och Håkan åkt och jag sitter på jobbet, vårt kontor här uppe på vinden är alldeles tomt för alla andra är i Bryssel eller lediga eller vart de nu håller hus.



Helgen har i alla fall varit helt super underbar, ska skriva om det när jag kommer hem. Nu ska jag försoka gaska upp mig och tröstäta en clementin eller 10 i min ensamhet.

God nyhet är iallafall att jag sagt till att jag bokat biljett hem till jul den 17 Dec och fått detta bekräftat av min chef.

Nu längtar jag!


Vrijdag

Idag kommer Mamma och Håkan, kan inte tänka på något annat nästan fastän jag har saker att göra här på jobbet, vad ska jag säga jag är en riktig liten mors- och Håkansgris. Känner verkligen att jag behöver träffa någon hemifrån nu för att stärka mig sjalv lite, kärlek behövs alltid!

Inte nog med att jag får besök från Sverige ikväll, kl 11.30 ringde Nino och sa att han var i stan så jag tog kappan och sprang hem och fick ett glatt bemötande av min trevliga "landlord". Sen gick jag, Nino, Michel och Tess och käkade lunch på Coffee Lovers som ligger precis runt hörnet. Mycket mysigt ställe med massa goa kaffesorter och mackor och grejer.



Och kan ni tänka imorgon har jag redan varit här i Holland 2.5 månader!

Marge

Idag är det bara 1 dag kvar tills jag får besök!! Kan knappt vänta, vill att denna dagen ska gå blixtsnabbt!

Idag när jag kom till jobbet och sa godmorgon fick jag till svar: What have you done to Marge? Jag fattade ingenting, men tydligen är det så att jag låter som Marge Simpson när jag ar hes som jag varit nu i 2 veckor...haha, tack!



Efter jobbet blir det Zumba idag igen, har fortfarande träningsvark sen i tisdags och idag ska jag dansa på som bara jävlar!

Hoihoi!

konversation mellan två vänner

Alltså det är inte alltid lätt att prata svenska när man har ett engelskt tangentbord...(skulle ju naturligtvis vara låt höra inte lat hora....brukar inte kalla mina vänner för horor...haha)



God bless Satsumas

Alskar den här arstiden när clementinerna kommer (haha låter som några avlägsna släktingar eller något) Jag och Simone på jobbet här är helt galna och käkar typ ett helt nät med clementiner var varje dag (jag mest for att hålla mig själv borta från kakorna, Simone äter 3 kakpaket om dagen ändå) vilket resulterar i berg av clementinskal på våra skrivbord, ser helt sjukt ut!
Ni vet reklamen för otrivin komp (ja mamma vet ju vilken reklam det är) där det sitter en snubbe på sitt kontor helt begravd i pappersnäsdukar, så ser det ut här fast med clementinskal istället.


(för er som inte vet hur clementiner ser ut...)

Men fan va gott det är!

(Gud jag skrev verkligen ett helt inlägg om clementiner, intresseklubben antcknar...hur busy får man vara!)

The good state of mind

Post-Zumba

Nathalie is feeling gooood!

Jag har aldrig tidigare varit tränings eller gym tjej, hästtjej ja alltid sen jag typ föddes men aldrig gym. Tyckte det kändes jobbigt bara tanken på gym för där höll ju bara de vältränade mega-solade människorna till.

Jag har ändrat mig, att gå till gymet är så fruktansvärt befriande, och hela kroppen, själen och hjärnan mår så jäkla mycket bättre, what took me so long!? Glad att jag skafade gymkort här i Maastricht med, bara mitt usla humör idag fixades tack vare Zumban (som faktiskt var riktigt roligt!). Lite svårt än så länge men man hängde med rätt så bra ändå, väldans massa latino-juckande och rump-skakande hit och dit, svettig blev man!

På tal om träning, såg Shakiras Loca video nyss. Jäkligt snygg kropp, känns som hon legat i lite mer än vanligt på gymet med va? Kanske ska bli mitt mål ;)




Zumba

Halloj alla glada!

Idag har jag en "vad ska jag göra med mitt liv" dag, jättekul!

Därfor är jag glad att jag och Inga ska iväg och köra Zumba på gymet, svinga våra höfter och shake our boobs litegrann. Ja ni hörde ratt, jag Nathalie som är den minst dansanta människa på detta jordklot ska iväg och köra den där löjliga workouten de visar på tvshop. Aterkommer med news från denna händelse, kan hända att media vill intervjua mig efteråt för att jag regerat dansgolvet totalt!

nej skämt asido, jag skrattar nästan ihjäl mig nu innan jag ens gått dit, särkilt när man ser videon nedan...haha...Gud!


Bilder

Hej!

Tillbaka på jobbet idag, har bara surfat dock (väldigt kreativt)...så har ingenting att säga riktigt så lägger upp några bilder från vår afterwork vi hade härrom torsdagen, ifall ni är intresserade hur människorna jag pratar om ser ut =)


Dolly, Simone och Isabelle


Isabelle, Quentin och Melissa


Jag, Mokete och Qijang

Trick or treat?

Ok

Någon ringer på vår portklocka nedanför, Nathalie ignorerar. Någon minut senare hör jag ett duns på fönstret...men vafan tänker jag vad nu då?! Väntar några minuter och går sedan till fönstret öppnar det och lutar mig ut...

...ingen där.

Bara en rund blöt fläck på mitt fönster efter tomat eller annan mjuk frukt/grönsak.



Antingen har jag fått en beundrare eller så finns det någon utanför som inte hajjat att Halloween var för en vecka sedan.


Zondag

Min mamma var lite galen när jag var liten och hjärntvättade mig med konstiga musik tvprogram, ett av dessa program som vi naturligtvis hade inspelat och tittade på sisådär varje söndag var Jacobs stege. Så idag eftersom det är söndag och hälsan börjar komma tillbaka kör jag en trip down memory lane.






Vill verkligen ha den där klänningen, kan inte någon bara fixa den åt mig för jag har velat ha den nu sen jag var 3 äpplen hög. Perfa för nyår eller något sånt eller hur!

Veckan verkar så lång, tills jag träffar dig!

Tillägnas till dem jag längtar mest efter och får träffa nästa weekend, Mamma och Håkan!


Den där Kungen

Jag tror jag dör, här sitter man och zappar en helt vanlig lördag och vad är toppnyheterna på tv? Jo skandalboken om kungen, vart är jag någonstans? Trodde jag var i Holland...

Det som irriterar mig mest är att jag trots tydlig irritation också är lite nyfiken. What's it all about?

Tillägg

När jag var på apoteket frågade damen i kassan mig ifall jag visste hur man använder nässpray...haha dagens!

Seriöst

Jag orkar faktiskt inte vara sjuk längre!!!

Så nu har jag laddat upp och nu jävlar ska denna tjej bli frisk.



För er som spottat pappersrullen, JA det har gått så långt att jag tvingat att snyta mig.

 Horror on Hoogbrugstraat.


Från Japan till Kina

1. Gå till Google Maps.
2. Välj "Vägbeskrivning".
3. Skriv in Japan i ruta A.
4. Skriv in Kina som destination, ruta B.
5. Klicka på Hämta vägbeskrivning.
6. Rulla ner till vägbeskrivning #43.



Hahahaha!!

Lets go there!!


Allvarligt?

Jaha, då var denna arbetsveckan snart slut och hur mycket har jag arbetat? Svar: totalt i timmar 2.5. Ja jag är hemma idag också krälade iväg till jobbet bara en snabbis för att skicka in material till Henrike som skulle ha med materialet till ett möte.

Annars måste jag bara undra en sak, finns det verkligen inga viktigare nyheter i Sverige än skandalboken om kungen?! Hallååååå! Skandalbok om kungen som största nyhet på aftonbladet, expressen, GP och DN?!

Tror att jag precis blev lite sjukare efter att ha legat på golvet och asgarvat i 10 min (ja för mer uppmärksamhet än så ska den inte få från mig, skandalboken)




Allvarligt Sverige...först Arne Weises son i Idol och sen detta?

Klubbad säl

Någon har slagit in mitt huvud med en stor träklubba och kört ner en grov rasp i halsen, iallafall känns det så. Tjoho, jag måste ta mig upp imorgon och gå till jobbet, hur detta skall gå när till och med duschen var ett livsprojekt vet jag inte men jag försöker peppa med Ben and Jerrys som jag turligt nog hade i frysen.


Sick?

Ush idag känner jag mig inte fräsh, mår illa som sjutton. Humöret är inte heller på topp då det första jag såg när jag öppnade email inboxen var ett email där min chef tackade i princip alla UTOM mig för hårt arbete i det projekt jag slet med som tusan förra veckan. Känner mig jätte uppskattad verkligen...

Jag vill inte bli sjuk! Skulle ju börja träna idag ju!!!


3 Goda Ting

God ting nr 1: Gymkort införskaffat! Yes, nu ska jag skaka av mig min energilöshet och kick some ass, må bättre!



God ting nr 2: Choklad,  här köper man choklad i lösvikt med mysigt utseende istället för tråkig snickers etc. Det mesta av chokladen här är Belgisk för det är 1 utav de ting belgien är känd för, å mmm gott!



God ting nr 3: Öl, precis som chokladen så har Belgisk öl tagit sig över gränsen i mängder och en av favoriterna just nu är ett litet mörkare öl, De Koninck.


RSS 2.0